Posti vähentää väkeä taas liikaa

26.1.2017

 

Tiedote. Julkaistu: 25.01.2017 klo 14:57 
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti ilmoitti tänään käynnistävänsä hallinnollisia tehtäviä koskevat yt-neuvottelut. Pääluottamusmies Mirja Sandbergin mukaan toimihenkilöt ovat joutuneet viime vuosina työssään liian lujille. Jokainen irtisanominen on liikaa.

- Toimihenkilöt ovat kokonaisuudessaan niin kovilla työnsä kanssa, että siellä ei ole enää yhtään löysää, mistä voisi vähentää. Toimihenkilöt eivät enää jaksa joustaa ja venyä loputtomiin. Käytännössä irtisanomiset tarkoittavat Postissa tietyn tehtävän ja tekemisen lopettamista, toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Sandberg toteaa.

Sandbergin mukaan vähennykset esimerkiksi henkilöstöhallinnossa vaikuttavat Postin sisällä siten, että esimiesten ja henkilöstön tuki vähenee.  

Neuvottelujen piirissä on yhteensä 308 henkilöä HR:ssä, ICT:ssä ja Taloudessa ja Paketti- ja logistiikkapalveluissa. Alustava vähennystarve on enintään 43 henkilöä. Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 31.1.2017.

Lisätietoja:

Mirja Sandberg, toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies, puh. 0400 623 575

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, OpusCapitassa, Avarn Security Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa. PAU on noin 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.