PAUn tiedote: Posti valeuutisoi

10.9.2017

Posti valeuutisoi

Tiedote. Julkaistu: 08.09.2017, 13:16
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti väitti eilen tiedotteessaan, että eilinen sanomalehdenjakelun lakko viivästyttää postin kulkua pääkaupunkiseudun perusjakelussa. Väite ei pidä paikkaansa. Lakolla ei ollut mitään tekemistä normaalin postinkulun kanssa. 

Häiriöt päiväjakelussa perustuvat aliresurssointiin, puutteelliseen perehdyttämiseen ja tiistain supistettuun jakeluun. Postinkulussa on ollut ongelmia keväästä 2014 lähtien, jotka ovat jatkuneet edelleen.    

Posti vähättelee lisäksi työehtoshoppailunsa vaikutuksia sanomalehdenjakajien palkkaan. Yksistään sanomalehdenjakajien yötyökorotus putoaa 24 % työehtosopimuksen vaihtumisen vuoksi. Palkanalennus koskee 2 300 pienituloista jakajaa, jotka ansaitsevat keskimäärin 1000–1300 euroa kuukaudessa.  

Valtionyhtiö Postin toiminta on äärimmäisen härskiä. Sopimuskikkailulla luodaan lisää työssä käyviä köyhiä, jotka joutuvat paikkaamaan toimeentuloaan sosiaaliturvalla. Tämä ei voi olla kenenkään etu. 

Lakko on laillinen 

Pääkaupunkiseudun Sanomalehdenjakajien lakko oli laillinen. Sanomalehdenjakajat ovat Posti Palvelut Oy:n työntekijöitä, joka on järjestäytynyt Medialiittoon. PAUta ei sido heidän osaltaan työrauha. 

Lisätietoja: Heidi Nieminen, puheenjohtaja, puh. 050 340 3217

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, OpusCapitassa, Avarn Security Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa. PAU on noin 28 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.